(rubrik saknas)

Jag är jätteledsen och upprörd över att SL dragit in åtskilliga hållplatser på linje 524. Jag brukar åka till Arninge och handla minst en gång i veckan, men nu finns inte längre den möjligheten från Täbyvägen. Jag har ringt SL för att fråga om alternativen och fått svaret att åka buss 610 till Roslags Näsby trafikplats och sedan ta 629 till Arningerondellen. Resan dit kan gå på 26 minuter, men hem tar det 38-40 minuter, med en väntan mellan bussarna på 25 minuter.

Det kan jämföras med att det brukade ta 10 minuter från Täbyvägen till Arninge. Att byta vid Roslags Näsby trafikplats innebär att jag måste komma över på motsatt sida av Roslagsvägen. Vet inte hur lång tid det tar men med en shoppingvagn full med mat är det inte så lätt för en pensionär.

Buss 524 hade också fördelen att den inte hade en trappa upp till busschaffören utan bara ett litet steg. Att behöva dra shoppingvagnen upp och ner flera steg och flera gånger är inte acceptabelt för mig. Att handla i Arninge är inte längre ett alternativ.

Hur tänker SL, att man kan ta bilen (själv har jag ingen)? Trodde att SL ville värna om kollektivtrafiken.

Arg Pensionär