ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på ”Låt Tullinge kommun vara precis som den är” den 21 augusti:

Daniels bild av Tullinge som en ort för enbart välbeställda personer stämmer inte med verkligheten.

Statistiken visar att boende­formerna är blandade; 47 procent är villor och 53 procent är lägenheter. Andelen invånare med utländsk bakgrund är 22,7 procent (i linje med rikssnittet) och Tullinge tar även emot ensamkommande flyktingbarn. Tullinges åldersfördelning och inkomstfördelning är normal och liknar till exempel både Salem och Knivsta.

Med formuleringen ”Tullingepartiet vill att ­Tullinge ska växa i en takt som är förenlig med livskvalité” menar vi att vi är positiva till en fortsatt expansion – men det ska ske på ett klokt sätt – så att Tullinges unika värden med bebyggelse integrerad i vacker natur och grönområden för rekreation och fritid bibehålls.

Det ska byggas bostäder efter det behov som finns och det ska finnas balans mellan bostadsbebyggelse och utveckling av kollektivtrafik, vägar och kommunal service.

Botkyrka kommun bör i stället för att vara först med spektakulära pr-jippon och nöjesprojekt undersöka vad som gör att människor vill bo och leva i en kommun – vad som gör att invånarna mår bra och trivs där de bor.

Bygg gärna i Tullinge men på ett klokt sätt

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.