(rubrik saknas)

För en månad sedan gjorde någon sig det tunga besväret att dra en stor kundvagn hela vägen från Täby centrum till Näsby allé i Näsby park.

Där, mitt i allén, tröttnade denne någon på vagnen och lämnande den.

Dagarna och veckorna gick. Vagnen bara stod där, skinande blank och fin. Ibland kunde någon förbipasserande skjuta den något 20-tal meter, för skojs skull, kan man tänka.

Då den här typen av vagnar kostar ett antal 1 000-lappar, inbillade jag mig att livsmedelsaffärerna i Täby centrum säkert ville ha tillbaka sin fina vagn. Jag ringde och talade med ansvariga butikschefer.

Trots löfte om att hämta den, nästkommande dag, hände ingenting. Jag skickade e-post. Ingen reaktion, inte ens en kvittens. Min fru ringde och påminde. Man lovade ännu en gång komma och hämta vagnen.

Nu har det gått ytterligare några veckor. Vagnen står fortfarande kvar, fast nu i skydd på vår tomt. Så kom vi överens, att den skulle dras in på tomten. Snart ställer jag den bland grovsoporna och samtidigt ställer jag nog frågan till dem som har ansvaret: Varför detta ointresse? Hur svårt kan det vara?