(rubrik saknas)

Alliansmajoriteten i Solna planerar nu att ta bort skolbarnens fria aktiviteter i Kulturskolan. Det får mig, som har röstat borgerligt i hela mitt liv, att börja undra hur jag ska göra i nästa kommunalval.

Och jag kan säga att jag inte är ensam som alliansväljare här i Solna om att känna denna tvekan. Vem jag än pratar med hör jag samma sak – folk har fått nog!

En av de mest positiva erfarenheterna av att vara förälder här i Solna har varit just Kulturskolan – och inte minst att barnen genom förskolan och skolan har fått tillfälle att pröva på olika kulturaktiviteter som dans, teater och musik och upptäcka vad de tycker är kul.

Min 8-åriga dotter hade knappast gått på balett i dag om det inte vore för Dansligan. Min 6-årige son har hakat på både teaterlek och Musikpatrullen som eftermiddagskurser, efter att först ha varit på besök och prövat på detta med förskolan.

Kulturskolan är en sant genial tjänst för alla barn i Solna som verkligen uppskattas.

Att ni kan slänga enorma summor av våra skattemedel på ett skrytbygge och samtidigt tycker att man ska spara in den i sammanhanget futtiga miljon som Kulturskolans aktiviteter går på är en stor skam.

Det lärarna gör där är något som verkligen kommer medborgarna i Solna – och i synnerhet de små medborgarna – till del!

Om ni genomför detta kommer i varje fall inte min röst gå till alliansen i nästa kommunalval.