ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Vi har en dotter som behöver förskoleplats i januari. Hon har stått i den kommunala kön sedan hon föddes. Enligt kommunen kommer det dock inte att finnas en enda plats i hela Trollbäcken. Det är fullt, kanske finns det plats i augusti när de äldsta barnen flyttar upp till skolan.

Har Tyresö kommun missat att det föds barn året runt? Om barnet föds på sommaren kan man alltså välja att vara föräldraledig precis ett år eller precis två år. Inte mycket till valfrihet.

På kommunens hemsida står det inget om att intagning bara sker i augusti, däremot står det att valfrihet är kommunens motto.

De privata alternativen då? Inte mycket bättre där visar det sig. Nu står vi i fem olika köer och hoppas på en plats någonstans.

Vad är det för vits med olika profilering på barnomsorgen om det inte finns några platser? Möjligheten att välja finns inte alls, man ska vara glad om man får en plats över huvud taget.

Vi vill välja att sätta vårt barn i vår närmaste kommunala förskola, men det går inte. Tyresö kommuns tal om valfrihet är rent hyckleri. Vi känner oss besvikna och lurade.

Björn Hugosson

Tyresö hycklar om valfrihet i förskolan

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.