Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Med tanke på de enkäter kommunen skickade ut för ett tag sedan angående hur Rissneborna vill ha det i Rissne och hur vi vill att Rissne ska se ut i fortsättningen:

Vad är det för idé med att kommunen sänder ut sådana enkäter/förfrågningar? Det handlar uppenbarligen inte om enkäter/förfrågningar utan snarare om ”styrande dokument” vars syfte verkar vara att ge legitimitet åt de av kommunen förutbestämda åsikterna/idéerna.

Jag upplever att beslutsfattarna fullkomligt struntar i vad vi önskar/vill/känner. Många av oss som bott här i 15 år eller längre känner att den gröna idyllen som vi flyttade till naggas i kanterna. För Rissne byggdes ju för att bli Sundbybergs ”gröna hörn”, en idyll. Bebyggelsen tilltar och därmed också slitaget.

Med tanke på att skogsområdet mellan Hallonbergen och Rissne snabbt skövlades till förmån för ett stort byggvaruhus och kommunen själv verkar föreslå att en återvinningsstation ska anläggas i södra Rissne blir man orolig att det här bara är början. I den utsända enkäten frågades om vi ville utveckla Rissne ängar. Inte ett ord om hur det i så fall skulle utvecklas. Med ytterligare bebyggelse? Är det något fel med att behålla en idyll eller måste sådana byggas sönder? Kan ni inte bara låta Rissne och Rissne ängar få vara i fred? Räcker det inte med att småstadsidyllen Sundbyberg snart är sönderbyggd ?

Orolig