ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Österåkers kommunstyrelseordförande, Michaela Fletcher Sjöman (M), förklarar sitt klåfingriga agerande, som gjort henne till rikskändis, med att hon inte lever ”i den bästa av världar”.

Jag emotser givetvis en något mer utförlig redogörelse för vad det är för rysliga otäckheter, i den här värden, som tvingat henne att otillbörligt lägga sin näsa i blöt rörande vilka tjänstemän som ska få påökt på sina löner.

Vilka är de undergörande lönesättningskriterier som endast hon, som politiker, känner till, ”i denna usla värld”, som dessutom hon allena har exklusiv tillgång till? När och hur fastställdes dessa lönekriterier?

”Vi vill tydliggöra att det är en politiskt styrd organisation och vi moderater arbetar för att vi ska bestämma mindre och människor ska få mer makt över sin egen vardag”, heter det i Michaela Fletcher Sjömans nyhetsbrev den 8 januari 2011.

På något vis verkar det, mot bakgrund av det avslöjade, som att den moderata kommun­styrelseordföranden likt en vidflöjel helt bytt åsikt och nu i stället vill styra och ställa (till?) allt!

Har det åsiktsbytet, även det, något att göra med Michaela Fletcher Sjömans nyförvärvade insikt om att Österåkers moderatledda kommunstyrelse, inte ens den, är den bästa av världar, utan i stället en del av en ondskefylld värld?

Blott en förbipasserande