(rubrik saknas)

Kära politiker i Bromma. Förra onsdagen kom snön i enorma mängder. Jag grävde fram min bil, åkte på oplogade vägar och fick sedan när jag kom hem på kvällen gräva fram ett utrymme på gatan att parkera på. Jag tänkte då att det är klart att stadens plogbilar inte prioriterar vår gata. Trots att det enligt Eniro bor 923 personer på gatan och det dessutom ligger både skola och dagis här.

24 timmar senare gick jag från tunnelbanan på väg hem och ser en äldre herre. Han bär en matkasse och försöker stappla sig fram med en käpp i de enorma snömassorna som samlats på vägen. Mannen håller flera gånger på att ramla och jag hjälper honom hem med kassen, men blir irriterad på att det fortfarande inte har plogats.

Några timmar senare samma kväll dyker den första plogbilen upp. Men då står folk parkerade längs hela gatan så den kan bara ploga halva vägen. Samma kväll får folk gräva fram sina bilar ur snövallarna som bildats efter plogningen. För dagen därpå är det nämligen parkeringsförbud klockan 8–16, ämnat för underhåll av vägen.

Trots detta har ingen i dag kommit och plogat vägen. Halva vägen är ett snökaos med vallar på vissa ställen, där trottoaren inte ens syns under snön, och andra halvan är plogad men inte sandad så människor halkar när de går för att det är is under snön.

Jag förstår att de som är ansvariga för snöröjningen har mycket att göra, men när jag skriver det här har det gått två dagar sedan snön föll och fortfarande är situationen inte löst. Måste invånarna i den här stadsdelen själva investera i snöskyfflar och snöslungor för att kunna ta sig till och från hemmet?

Ska det verkligen vara så här?