(rubrik saknas)

Angående artikeln ”Nu ska allt rivas på Brommaplan” den 27 november:

Politikerna i stadshuset har fått en idé som heter förtäta i befintlig bebyggelse. Särskilt där det redan finns fungerande kommunikationer, säger de.

Brommaplan är en sådan plats menar man och tycks glömma några små detaljer. Brommaplans byggnader och torg är kulturminnesskyddade. Med sorgligt eftersatt underhåll på alla områden visserligen och behov av upprustning, men att riva det hela?

Man tycks ha glömt att Drottningholmsvägen hela vägen från Tranebergsbron, Brommaplansrondellen och Bergslagsvägen är trafikkatastrofer redan nu och att trafiken enligt alla utom just trafikkontoret, kommer att att öka drastiskt med den så kallade Förbifarten som man också tänker bygga.

Vad händer med dryga 800 nya bostäder vid Brommaplan, ombyggnation av tunnelbanan, cirka 1 000 nya lägenheter i Riksby, nya bostadsområden i Nockebyhov och på Ekerö? Snacka om trafikkaos och livsfarliga nivåer av utsläpp.

På toppen av detta har man valt att dra nya tvärbanan direkt till Alvik utan att passera Brommaplan och i denna rivningsiver kommer inte bara kulturskyddade byggnader att tas ner utan alla de gamla vackra träden på torget med. Jag frågar mig, behöver vi fler höghus, jättedyra bostadsrätter och innecentrum med samma typ av butiker som i alla andra innecentrum? Jag upplever det inte särskilt framsynt eller nyskapande alls, utan mer i stil med rivningsvansinnet på 1960-talet.

Denna gång kallar man det för Promenadstaden.