ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Vaxholm är hjärtat i skärgården och Campus Vaxholm ska bli hjärtat i staden. Vi tog initiativ till ett ”Campus Vaxholm” direkt efter valet 2010. Skolidrottshallen är redan på gång och snart sätts spaden i marken för en ny skola.

Beslutet om en ny skola är taget av kommunfullmäktige och nu lägger vi energin på innehåll och utformning. Lärare och pedagogiska möjligheter är givetvis en större del av en bra skola än läge och själva byggnaden. Enligt Skolverkets statistik är Vaxholm 6:a av landets 290 kommuner i andel av behöriga 9:or. Vi har skolpersonal och elever att tacka för detta. Om det funnits topplistor över kretativa och tålmodiga elever och personal hade vi också varit i topp.

Det har inte varit en enkel resa – evakueringen av Pålsundsskolan och utbildning i tillfälliga paviljonger. Idrottshallar är fortfarande en bristvara med stora konsekvenser. Ni har all heder av detta pusslande som har lösts på bästa tänkbara sätt.

För en hållbar framtid är grundbultarna en bra grundutbildning. Sverige ska ha ett bra klimat för entreprenörer, forskare, lärare, föreningsledare, kulturarbetare med flera. Skolan är en viktig del och formandet fortsätter även efter skoltid. Vi politiker ska göra det vi förmår för att ta bort hinder och skapa förutsättningar för ett kreativt formande.

Med Campus Vaxholm bygger vi en skola med möjligheter att bli ännu bättre. En 7–9-skola med hög kvalitet och tillgång till närliggande resurser vinner alla på. En skola som elever som bor i Vaxholms kommun självklart väljer och som också lockar elever från andra kommuner.

Inom Campus Vaxholm ska lärande, idrott och kultur dra nytta av varandra. Vi ser Campus som en mötesplats, för alla åldrar, och som inte släcks ner när skoldagen är slut.

Adrian Brunkhorst (C) ledamot i barn och utbildningsnämnden.

Mailis Dahlberg (C) ordförande Vaxholmscentern

ANNONS