(rubrik saknas)

Almarna i Kungsträdgården kunde en gång med stor framgång försvaras av stockholmarna – var är de nu? Åldrade förstås. Nya stockholmare då! Tycker inte de att det finns mycket att kämpa för även nu? Att inte alla går ut och ”klänger fast sig” vid Slussens nuvarande befintliga ”galleria” det vill säga alla de vänliga och utmärkta butikerna som finns, är förvånande.

Att tyst låta stadens makthavare fixa och göra om hela Slussen är bedrövligt. Enbart till glädje för de företag som där ser ett gigantiskt verksamhetsfält med stor lönsamhet framväxa – men inte för de helt vanliga medborgarna som passerar där dagligen, mellan t-bana, Saltsjöbadståg och alla bussarna ut till öarna i skärgården.

Slussen, där de med några få steg byter och även hinner och orkar handla, eftersom allt är så nära, och bra.

Nu planeras egendomliga busshållplatser och en ny galleria, men allt innebär långa gångsträckor och helt uppenbar försämring. Varför? Vad är det som stör en superbra lösning för de många resenärerna? Vilka intressen jagar bort omtyckta Konsum, skomakaren, Slussenbageriet, Ur-Fadern, kläd- och skobutiken, fotoaffären, med flera? Att de som besöker de befintliga butikerna och all kollektivtrafik mår bra, har det bra, är väldigt nöjda med utbudet räknas inte, tydligen sällan Folkets Bästa, nä skrivbordsstadsplanerare, arkitekter, byggbolag – det är de som ”vet bäst”. I god patriakal anda. Fy sjutton.

Hej alla stockholmare, gå ut och beskydda det som nu är hotat – nu i sista minuten innan allt stängs och släcks ner! Sen är det för sent. Tänk på konsekvensen för er själva medborgare!