(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”1 050 kronor i månaden räcker inte” den 27 november.

Hallå där ”Arg student”. Känns lite som om du fått saker om bakfoten. Visserligen är ungdomarna framtiden men det beror knappast på om du har en ärvd stickad ylletröja eller en Ralph Lauren tröja för 1 500 kronor.

Jag har själv varit student och är fortfarande under 30. Läser att du får klä dig i trasiga kläder för att du inte kan köpa några nya. Du kanske ska börja planera dina inköp och din ekonomi, spara och kanske titta på kläder i billigare butiker, exempelvis H&M, Dressman eller liknande.

Mellan readerna förstår jag att det inte handlar om skicket på kläderna utan märket. Det duger inte med en piké från Dressman som du får två för 250 kronor. Utan det måste vara Ralph Lauren, Gant, Lacoste eller DKNY på tröjan för att det ska duga.

Jag kommer själv från förorten där det var viktigt att hävda sig genom priset på kläder och skor. Men se till att lägga mer av energin på att skaffa de bästa betygen och de välbetalada jobben. Då har ni råd med det ni vill ha. Så ser samhället ut, man får rätta mun efter matsäck!

Jag fick hyfsade betyg och fick ett bra jobb inom elbranschen, men upptäckte rätt snart att det finns viktigare saker än märket på kläderna.

Glad 28 åring