(rubrik saknas)

Svar på ”Vill du bli klappad på huvudet av en främling” den 27 november:

Jag håller med insändarskribenten om att det ibland kan vara besvärande när folk eller deras hundar går fram till min hund, till exempel när vi tränar på att gå fot. Hunden blir överlycklig över avbrottet och tappar koncentrationen på mig.

Därför vill jag slå ett slag för kampanjen Gulahund. En kampanj som bedrivs inte bara i Sverige utan över stora delar av världen. Om du ser en hund med gul rosett, eller något annt gult på koppel eller halsband – ge den hunden utrymme. Gå inte fram till hunden eller matte eller husse. De har markerat att hunden inte ska vara nära andra hundar eller människor just då. Den kan vara sjuk eller ha ont. Den kanske tränar lydnad. Den kanske är under rehabilitering. Den kan ha dålig erfarenhet av andra hundar och kanske inte tycker om andra vänliga hundar som bara vill hälsa. Det kan vara en löptik.

Det finns många olika anledningar till att de behöver lite extra utrymme, så visa respekt, ge dem plats eller ge dem tid att förflytta sig.

I övrigt vill jag säga att den irritation över hundar, som man ofta läser om i tidningen, inte är något man stöter på i verkligheten.

Matte i Vasastan