ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I Östra Byle bygger man för fullt, bostadsrätter, hyresrätter och villor. Det är uppenbart för var och en som går förbi att i området installeras fiberkabel som möjliggör höghastighetsdatatrafik mm.

Ett snöbollskast därifrån ligger den lite äldre delen av Östra Byle. Där läggs det ingen fiberoptik! På frågan varför får man svävande svar, att det kanske ska byggas ut om det finns tillräckligt många som är intresserade? Hallå, vem har frågat?

Det krävs alltså en dikesgrävning om cirka 100 meter för att nå fram till husen som inte har. Jag tror att det är rätt många som kan tänka sig betala 20 000 kronor för att få detta.

Till saken hör att Telia, en av huvudintressenterna här, säljer sina produkter som inte fungerar i kopparnätet till samma pris! Hur förklarar man det?

Vi som har flintauppkopplingen ADSL kan inte se HD-tv, har inte 100 MB på överföringen per sekund, kan inte använda inspelningsbar box fullt ut samt en del andra begränsningar. Men vi får betala fullt pris för produkten! Kanske något för Allmänna reklamationsnämnden? Eller Konsumentombudsmannen? Eller kanske Telia kan förklara.

Jag säger som Sverker: Ska det vara så här?

JGC