ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på ”Låt privata aktörer ta över jobbförmedlingen” den 18 december:

Enligt er låter det som att problemet är enkelt att lösa. Det är Arbetsförmedlingens fel att ungdomar inte får jobb, och privata aktörer skulle vara bättre.

Privata aktörer är många gånger helt värdelösa. De håller inte kontakten med den arbetssökande, många gånger svarar de inte alls, varför den arbetssökande inte vet vad som händer.

Jag vet inte i vilken verklighet ni lever. Det kan väl knappast var Arbetsförmedlingens fel att det inte finns jobb? Det kan väl knappast vara Arbetsförmedlingens fel att arbetslösheten stiger och att de flesta få jobb man erbjuder ungdomar är tillfälliga och tidbegränsade? Inte heller kan det väl var Arbetsförmedlingens fel att regeringen minskar på utbildningsplatser till högskolor samtidigt som svenska företag kräver en högre utbildningsnivå för anställning, i syfte att kunna konkurrera med andra länder.

Det är en kombination av regeringens politik och Riksbankens märkliga sätt att värna den ekonomiska stabiliteten. Ni skriver att svenska företag har brist på kompetens och därmed har ni slagit mot Alliansens politik. C är ett av partierna i Alliansen, om ni mot förmodan inte visste det.

Ert sätt att resonera visar att ni inte alls är insatta i den negativa arbetsmarknadspolitik som Alliansen driver. Men jag är glad att ni skrev er insändare, det visar väldigt tydligt varför vi inte ska rösta på C.

Billy Almgren