ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I debattforum på Facebook och man och man emellan har Österåkers kommun kritiserats för hanteringen vid överlåtelsen av Söra Simhall till Medley. Inget ont om Medley som driver badet vidare som inget hänt, men badavgifterna har mångdubblats!

I ett pressmeddelande den 26 april skrev Margareta Fletcher Sjöman (M) om överlåtelsen och att kommunen bestämmer taxorna. Den 15 augusti kom Medley med sin nya prislista vilket för ett årspensionärskort innebar en höjning från 680 kronor till 1 800 kronor.

Den 29 oktober dementerade Elisabeth Gunnars (FP) detta i lokaltidningen Kanalen och skrev att kommunen backat om avgifterna. Inför kommunfullmäktigemötet den 17 december gjorde Miljöpartiet ett försök att reducera avgiftshöjningen men kommunstyrelsens förslag (samma som Medleys prislista) klubbades!

Kommunen står tydligen även i fortsättningen för diverse driftskostnader medan Medley får sina intäkter. Det verkar vara ett ekonomiskt underligt avtal.

Personligen vill och kommer jag, som pensionär, även i fortsättningen att nyttja möjligheten till motionssimning för att hålla mig i trim men jag blir väldigt konfunderad (arg/retad) över kommunledningens hantering och uttalanden när det gäller ”överlåtelsen”!

Jerry Stenbeck