ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Angående artikeln ”Kaj utan räcken kan bli dödsfälla” den 18 december:

Våra kommunpolitiker väljer att bygga bostäder sjönära, trots att vi alla vet att många av jordens länder inklusive Sverige kommer att drabbas av höjda vattennivåer och översvämningar när polerna smälter. Man tar sig för pannan! Och vad kommer att hända med husen? Kommer de att stå emot vatteninträngningar?

Liknande krav som det om räcken vid Liljeholmskajen kommer säkert att ställas av de som flyttar till Lövholmen, Gröndal och Henriksberg och andra områden vid vattnet. Ingen vill självklart att barnens liv äventyras!

I en notis sida vid sida med den ovan nämnda artikeln kan man läsa att beslut just fattats om bygge längs vattnet i Gröndal. Regina Kevius (M) säger naturligtvis att det kommer att bli så bra så.

Hon tänkte kanske inte på att föräldrar kommer att kräva räcken även där? Och att vi som vill promenera längs fria stränder med träd och annan grönska blir tvungna att förflytta oss långt ut från stan för att slippa byggen, räcken och de privata bryggor som har blivit populära bland nybildade bostadsrättsföreningar modell de nedanför Sjöbjörnsvägen i Gröndal.

Ja, man tar sig för pannan! Vi har de politiker vi förtjänar!