ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag tycker att det är synd att det ska byggas nya moderna hus efter att Råsundastadion har rivits. Hammarby sjöstad verkar vara det rådande idealet närhelst det ska byggas nytt, vilket verkligen är synd då dessa opersonliga hus inte skapar någon stämning eller atmosfär där de byggs.

Jag trivs i Råsunda, mycket på grund av de gamla, mysiga husen. Nybyggen med glasbalkonger och släta vita fasader ser väldigt tråkigt ut.

Egentligen är det enda lyckade exemplet på nybyggnation Gamla Filmstaden i Råsunda där man lyckats återskapa den mysiga atmosfären från förra sekelskiftet genom att bygga enkla hus som ändå skiljer sig från varandra i arkitektur och färg. De har även fått lite högre takhöjd och stora spröjsade fönster vilket kostar mer, men ser man till de priser som bostadsrätterna annonseras ut för verkar det som att byggherren får igen kostnaden.

Jag önskar att de som har makt att påverka utformningen av nybyggen skulle ta sitt ansvar och se till att det som byggs är vackert och inte bara funktionellt och billigt. Husen ska stå där i några hundra år så det är viktigt att det blir rätt från början.

Ta chansen att försköna området runt Solna centrum genom att bygga vidare på sekelskiftescharmen runt Stråket.