(rubrik saknas)

Det är med ilska, sorg och stor oro jag läste Mitt i Tyresö den 18 december. Dick Bengtson (M) har än en gång visat sitt förakt för musiklivet här i Tyresö. Han har även visat förakt för de få musikföreningar som finns kvar i Tyresö när han säger: ”De här föreningarna är duktiga på att anordna saker, men kanske inte lika duktiga på att göra budgetar”.

Rock på Domusängen startades för cirka 30 år sedan och har under den senaste 25 åren drivits av Peer Hasslund och mig, för att under de senaste åren tagits över av nya duktiga förmågor. Dessa unga duktiga förmågor lägger ner otroligt många timmar av sin fritid för att bevara och utveckla denna fina musiktradition i Tyresö kommun.

Jag har personligen suttit i styrelsemöte med Dick Bengtson under den tid när Tyresö FF:s damer gick upp i högsta serien. Då ifrågasattes Tyresö kommun för den stora del av budgeten som satsades på damfotbollen. Dick Bengtson försvarade då den stora satsningen med att: ”De går upp i högsta serien och sätter Tyresö kommun på kartan”. Det hade han rätt i, och personligen tyckte jag att det var väldigt kul och jag gladdes med laget. Jag frågade då Dick Bengtson: ”Eftersom ett tjejrockband från Tyresö (Crucified Barbara) ska vara med i Melodifestivalen 2010, så kommer du väl även se till att det byggs replokaler här i Tyresö? Detta fick jag inget svar på. Någon tid efter detta kom nådastöten – alla lokaler med möjlighet att utöva musik drogs in och alla kontrakt sades upp. Min önskan är att Tyresö kommun ger dagens föreningar och musikutövare i Tyresö större möjligheter att utvecklas och kunna forma inte bara sin egna framtid utan även Tyresö kommuns. Med ett rikt och blomstrande musikliv kan vi göra Tyresö till en ännu mer levande och lockande kommun.

Bengtson (M) visar förakt för musiklivet