(rubrik saknas)

Många insändare uttrycker en negativ inställning till hundar och hundägare. Jag vill att min hund ska vara glad, social och tycka om snälla hundar och snälla människor. De flesta uppfostrar sina barn att hälsa artigt på vänner och bekanta. Jag tycker det bör vara så för hundarna också.

Men andra vill att deras hund framför allt ska lyda blint och inte visa något intresse för andra hundar eller människor.

Åter andra tycker att hundar är äckliga och onödiga och skulle helst se att det inte fanns några hundar – åtminstone inte i stan.

Jag tycker också att man i en civiliserad stad ska kunna växla några ord med främmande människor. Är vederbörande inte intresserad är det inget med det. Man går bara vidare. Sak samma med hundar. Men andra vill slippa onödig kontakt med sina medmänniskor och deras hundar. Vi kommer nog aldrig att tycka lika, och det får vi leva med.

Jag vet att min vision av staden som civilisationens vagga, där vi möts med våra olikheter och är öppna för lagom kontakt med varandra, aldrig kommer att delas av alla. Jag accepterar det.

Men jag vill samtidigt att de som tycker annorlunda accepterar att deras attityd inte kan upphöjas till allmän norm.

Varjas husse