(rubrik saknas)

I november informerade personal från Solna stad om att träningsverksamheten på Sockerbiten läggs ned. Det är fruktansvärt förödande att slå undan benen på oss som behöver detta för att hålla huvud och kropp igång.

Cirkelträningen på tisdagar och gympan på torsdagar spelar dessutom en mycket stor social roll. Många ser dessa dagar som ett tillfälle att ta sig samman och gå hemifrån ett par timmar, för att ingå i en grupp där alla gör sitt yttersta för att behålla och kanske förbättra sin fysiska och psykiska styrka.

Den här verksamheten för med sig besparingar inom sjukvård och äldreomsorg. Vi tränar bland annat balans, smidighet och styrka och får en bättre kontroll över kroppen, vilket förebygger bland annat arm- och benbrott.

Vi är besvikna och arga över Solna stads kortsiktiga sparande. Som pensionär är man inte längre produktiv. Det känns snarare som att vara en belastning för kommun och landsting.

Verksamheten på Socker­biten för just oss är en timme på tisdagar och en timme på torsdagar så kostnaden är minimal, men för oss betyder den tiden oerhört mycket. Att träna är lustfyllt och en bra investering för hela samhället och det är beklämmande att ni spar in på fel område.

Kan kommunen delta i det vansinniga projektet med tvärbanan är kostnaden för vårt projekt mindre än en droppe i havet.

30 passionerade pensionärer

Våra träningstimmar är en bra investering