(rubrik saknas)

Angående artikeln ”Cyklist rammade henne i full fart” den 25 december:

Det var väldigt tråkigt att Lena Landén blev svårt skadad. Jag har fem förbättringsförslag, till cyklister, bilister, kommunen och fotgängare för att undvika sådana olyckor. Dock tycker jag inte att man kan säga att cyklisten rammade henne.

Det värsta som finns är fotgängare som börjar gå över och plötsligt vänder. Ännu värre är om någon plötsligt går bakåt med ryggen först.

Mina förslag är:

w Cyklister – det är snabbare och effektivare att skrika ”akta” än att plinga. Mot ”avbrytare” som vill vända skriker jag: ”gå, gå, gå, gå då, GÅ, GÅ!”

w Stadens cykelbanor är byggda för max 18 kilometer i timmen, läckte det ut på 1980-talet. Att cykla uppåt 36 kilomter i timmen där är lika fel som att köra bil i 180 på 90-vägar. Alla som cyklar markant snabbare än 18 kilometer i timmen ska cykla i körbanan. Snabba cyklister, stå på er och bojkotta cykelbanan, för fotgängarnas skull, när bilister tutar, pekar, gasar och prejar för att få upp er på cykelbanan.

w Bilister – sluta att hatmobba snabba cyklister som bojkottar cykelbanan. Vill ni att cyklister och gående ska spräcka skallen på varandra, bara ni slipper sänka farten för cyklister?

w Staden borde uppmuntra snabba cyklister att välja körbanan.

w Fotgängare – vrid på huvudet och titta om fordon kommer, bedöm deras bromsförmåga och visa tydligt er avsikt att gå över. Rätt att gå över betyder inte rätt att slippa titta.