ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Jag röstar på den som sänker skatten” den 13 november:

Skribenten Sibelius efterlyser ett parti som är berett att ta tag i de stora underskott som präglar Järfälla kommuns ekonomi efter sex år av borgerligt styre. Självklart tar vi upp den kastade handsken.

När vi socialdemokrater lämnade över majoriteten till de borgerliga hade kommunen en ekonomi i balans och knappt 100 miljoner i buffert. Nu är sparpengarna borta och den kommunala verksamheten redovisar ett underskott på 100 miljoner kronor. I stället för att sätta in åtgärder som kan minska kostnader väljer Alliansen att höja skatten för Järfällaborna.

Vi socialdemokrater föreslår en stor satsning på att anställa de som förlorat sitt arbete och i dag lever på socialbidrag. Det är en åtgärd som direkt minskar kostnaderna, sätter folk i arbete och förbättrar kvaliteten i verksamheten.

En hög skatte­procent är inget ändamål i sig, utan den ska motsvara de kostnader vi har för en bra verksamhet. Behöver vi mer kan den komma att höjas, har vi mycket över kan den sänkas. Socialdemokratiskt ledda kommuner som Sundby­berg och Sigtuna har båda sänkt skatten under senaste åren, vilket är exempel på en framtidsinriktad politik med hög tillväxt och god välfärd som grund.