(rubrik saknas)

Pensionärerna på Väderkvarnens vård- och omsorgsboende fick nog och bjöd in politikerna i Norrmalms stadsdelsnämnd till ett möte om maten.

De beskrev fiskbitar som det skulle gå att elda med. Dillkött som gummibitar. Förskalad potatis som fått nytt skinn. Potatismos på pulver. Kryddornas frånvaro.

En anställd berättade hur hon härförleden tyckte så synd om de gamla när köttet var omöjligt att tugga, att hon gick ut och på egen bekostnad köpte köttfärs och tomat för att laga en riktig måltid.

Är det detta vi vill erbjuda våra äldre? Industriellt producerad mat som en dag efter tillagning transporteras till äldreboendet? Företaget som levererar maten har som mål att erbjuda ”kostnadseffektiv kostförsörjning”.

Efter att ha gått in på deras webbsida kan vi bara konstatera att den drömvärld som målas upp där inte tycks ha mycket att göra med den verklighet våra sköraste medborgare får möta.

Nu ska matleveranser upphandlas på nytt och antagligen blir det färdiga portioner för mikro den här gången. Trots att det finns ett välutrustat och kök på Väderkvarnen. Men nu säger man upp kökslokalerna.

Vi i Miljöpartiet motsätter oss både beslutet om ny upphandling av matleveranser och beslutet att göra sig av med lokalerna. Av omsorg om de gamla och omsorg om miljön.

Barbro Borg (MP)

Dan Guillou (MP)

Shadi Larsson (MP)