Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

SVAR på insändaren ”Sommarjobb bättre än bro för Söders framtid” den 19 februari:

I insändaren hävdas det att staden omöjligen kan satsa både på infrastruktur och på sommarjobb till unga. Sanningen är dock att man i en stads budget satsar pengar på en mängd olika saker. Infrastruktur, som exempelvis broar mellan de öar som vår stad är uppbyggd på, är en sådan viktig post.

Likaså är det viktigt att stadens ungdomar erbjuds möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden. Med det i åtanke förstärkte vi i alliansen satsningarna på detta område med hela 15 miljoner kronor i budgeten för 2013.

Satsningen på en gångbro till Årsta Holmar bör alltså inte ställas mot sommarjobb, utan i stället ses i sin kontext. Det har på Centerpartiets initiativ beslutats att Årstaskogen och Årsta Holmar ska bli naturreservat.

Bron till Årsta Holmar anläggs för att göra det möjligt för stockholmarna att besöka sitt nya naturreservat och få uppleva denna unika gröna oas mitt i hjärtat av Stockholm.

För mig är detta en ansvarsfull och långsiktig satsning som syftar till att stärka möjligheterna för alla stockholmare – från dagisbarn till pensionärer – att få uppleva naturen på nära håll, även i innerstaden.

Per Ankersjö (C)

stadsmiljöborgarråd