(rubrik saknas)

Jag är en Sollentunatjej på 13 år som klickar mig in på internet varje dag. Jag har en blogg med läsare som alla har sin åsikt och gärna kränker mig och andra bloggare för att de tycker att vi har fel åsikt med mera.

Nu sätter jag ner foten och anledningen är att jag har sett alldeles för mycket nätmobbning de senaste veckorna. Tjejer och killar mår dåligt och vill försvinna från världen på grund av mobbningen.

Eftersom det är över internet tänker många inte lika mycket på hur orden träffar som om de skulle ha sagt dem ”på riktigt”, men sanningen är att det nästan är värre.

Att kränka folk på internet är omoget och inte okej. Jag tror inte att de som nätmobbar folk vet att de riskerar att begå flera brott beroende på vad de skriver när de kränker och hotar andra.

Eftersom vi är så många ungdomar som just ”hänger’’ på internet dagligen timmar i streck tycker jag i alla fall att det ska vara en trevlig plats. Jag vet hur lätt det är att man förändras när man sitter bakom en dator- eller mobilskärm, man vågar skriva mycket mer och göra mycket mer, men så fort man träffar personen igen så backar man tillbaka och står inte för det som man skrev.

Jag jobbar och kommer alltid att jobba emot nätmobbning, genom min blogg och genom att prata med folk i verkligheten utanför datorn och mobilen.

Slutligen har jag kommit fram till en lösning. Eftersom det finns så många inbjudande webbsidor som lockar till nätmobbning så tycker jag att de borde tas bort.

Dessutom: Ta alltid bort elaka kommentarer. Har man inget trevligt att säga behöver man inte ha något sagt.

Amanda