Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

När det gäller kreativiteten att tjäna pengar måste Solna Stad med råge ta sig upp i VM-klass. Skulle i dag parkera bilen i Hagalund. Glad i hågen går jag till p-automaten och drar mitt visakort. Får till svar: ”ogiltigt kort”. Tror naturligtvis att det är något fel på mitt kort. Tar fram mitt mastercard och får samma svar.

Två av de vanligaste korten i hela världen duger alltså inte åt Solna Stad. Hade jag haft ett OK-kort hade jag haft förståelse. Eller ett Ikea-kort. Eller något annat kort som används av tre 3 promille av Sveriges befolkning.

P-böter verkar vara Solna stads senaste inkomstkälla. Den här nya killen Pehr Granfalk går ut och lovar, jag betonar ordet lovar, att Storgatan ska öppnas så att det mellan Lundagatan och Infanterigatan åter ska bli två filer i varje riktning. Snick-snack.

Storgatan vid Huvudsta centrum skulle göras om till en fil i varje riktning så att folket som flyttat in i den nybyggda husen skulle slippa att ha morgon- och eftermiddagstrafiken gående rakt över köksbordet. Snick-snack.

När jag växte upp så hette sådana där löften: blå dunster. Jag hoppas vid Gud att detta inte har något med partifärgen att göra, för då ligger vi illa till.

Arbetena med att koppla ihop Hagalundsgatan och Frösundaleden skulle, enligt glada reklamskyltar, vara klart vintern 2013.

Det är kanske dags för Granfalk att kliva ner från Babels torn och kolla den verklighet som vi Solna-bor har att leva med. Att sitta i kö och titta på sitt köksfönster i 25 minuter gör inte att jag blir välvilligare inställd till politiker. Men det är kanske som min gamla mamma alltid sa: Goda råd är dyra, speciellt kommunalråd.

Bengt Edsner,

förbannad