(rubrik saknas)

Angående artikeln ”Polisen fick nog efter förra helgen” den 26 juni:

Vi som bor runt Rålis har sett det under flera år. En del av oss har säkert skrivit insändare. Andra kanske har pratat med sina politiker. Men de flesta tiger och inser att kvällspromenaden och hundrastningen i Rålis inte är ett alternativ längre.

Därför tycker jag att det är på tiden att våra politiker lämnar trygga skrivbordet och ger sig ut i Rålisnatten. Jag vill uppmana alla folkvalda på Kungsholmen göra minst ett studiebesök runt klockan 23.00 en varm sommarkväll.

Jag kan garantera att er syn på Rålambshovsparken kommer att omvärderas efteråt.

Allt fint prat om ”en park för alla” kommer att komma på skam. Här regerar ungdomarna och fyllan är lika självklar som att inte plocka upp efter sig. Jag tvekar inte att beskriva stämningen som otrygg i parken dessa kvällar – jo, jag har gått genom parken själv på kvällstid – så jag vet.

Det framgick också av förra veckans reportage där ungdomarna själva säger att de känner sig ”otrygga när kvällen kommer” och att ”man håller ihop i större grupper” och ”går inte ensam till toa”.

Efter politikernas besök i parken – jag utgår nu ifrån att de verkligen gör detta – kommer vi naturligtvis att få höra att ”vi måste ta itu med problemen från grunden” och att ”alkoholförbud i parken löser inga problem”. ”Att ta itu med problemen från grunden” brukar i klartext handla om att det är rikspolitiker som inte gjort tillräckligt för våra ungdomar. Ett bra sätt att komma undan det egna ansvaret.

Och det är möjligt att ett alkoholförbud efter klockan 22 i Rålis inte löser alla problem. Men det är ändå något som ni kära politiker med ansvar för Kungsholmen kan införa. Ett alkoholförbud som polisen beivrar kan mycket väl innebära att problemet flyttas. Men då får man väl se till att det efterlevs även dit det flyttas.

Att bara sticka huvudet i sanden håller inte längre. Gör det ni kan och har mandat till. Sluta fega. Det finns fortfarande tid att rädda Rålis.