(rubrik saknas)

Jag har bara bott i Solna i ett par år men har redan hunnit bekymra mig över de oerhört slitna kommunala förskolorna (besökte fem stycken innan jag fick en plats till min dotter) och parkerna kring centrum och Huvudsta. Jag har också funderat över hur det kan vara så. Visst har Solna låg kommunalskatt men skatteunderlaget är bra med en stor andel höginkomsttagare.

Men när jag såg på programmet Uppdrag granskning kom saker i ett annat ljus. Jag blev så otroligt upprörd. Här avslöjades hur tjänstemännen slösat med skattebetalarnas pengar genom att åka på nöjes­resor och hur kommunen betalat miljontals kronor till oseriösa byggbolag.

Jag blev även upprörd över den totala nonchalans som de ansvariga visade upp mot reportrarna. Ingen hade ryggrad nog att ställa upp och svara ordentligt på frågorna, komma med förklaringar alternativt erkänna sina misstag eller tala om hur de skulle gå vidare med detta.

Man fick intrycket att de ansvariga inte anser att något fel begåtts vilket antagligen medför att inga repressalier kommer, ingen kommer att avsättas utan allt kan fortgå.

När man ser barnen i de slitna förskolorna där det saknas både utrustning och personal, barnen som får trängas i barackerna i Bagartorpsskolan och samtidigt ser detta slöseri och misskötsel blir man upprörd och ledsen. Vad har dessa människor för moral?

Jag är själv statsanställd och känner stort ansvar för att det faktiskt är offentliga medel som betalar min lön. När jag reser väljer jag alltid billigaste flyget och hotellet.

Jag har alltid röstat blått men detta program har gjort att jag utan tvekan kommer att rösta på oppositionen i nästa lokalval.