(rubrik saknas)

SVAR på insändaren ”Slotten ska vara allas egendom” i Mitt i Nacka den 6 augusti.

Svenska staten äger dom statliga slotten och alltså är dom svenska folkets egendom. Du kan visst besöka våra slott med dina barnbarn. Hur kan någon undgå att känna till det? Tips, gå in på kungahusets hemsida alternativt skaffa broschyren ”Museer i Stockholm”.

De ”ofattbara 123,5 miljoner kronorna” blir räknat per invånare 13 kronor per person och år. Det betalar jag gärna för att vårt gemensamma kulturarv ska bevaras.

Tullgarns slott som du påstod skulle vara stängt för allmänheten går utmärkt att besöka. Jag var själv där för några veckor sedan och det var många besökare, såväl barn som pensionärer.

Det är ett vackert slott men jag skulle för allt i världen inte vilja bo där ens för en natt. Men om vi, som du tycker, ska använda slottet som bostad då räcker dom 13 kronorna inte långt. Det skulle vara dyrt att bygga om ett gammalt slott från 1700-talet så att det motsvarar dagens krav och normer för ett godkänt boende, permanent eller tillfälligt.

Och varför ska just pensionärer vara glada och tacksamma för att få bo så gammalt och omodernt? Jag är varken rojalist eller republikan men jag är intresserad av vår historia och kultur.

Realist