(rubrik saknas)

Det verkar som om man har lagt ner busstrafiken mellan Solna centrum och Västra skogen. Man säger inte att man har lagt ner den. Men faktum kvarstår det inte finns någon bussförbindelse mellan Solna centrum och Västra skogen.

Det som finns är buss 123 som går till Vreten. Om man tar den bussen från Solna centrum kan man åka en hållplats, vänta nästan en halvtimme(!) och byta till buss 507. Det är ju närmast ett dåligt skämt! Jag vet ingen som gör det, det fungerar helt enkelt inte.

Det säger ju en del om hur bra kollektivtrafiken är när man rekommenderas att göra det. Samtidigt skryter man om hur bra kollektivtrafik vi har. Jo, tunnelbanan finns ju men den passar inte alla destinationer. Någon tycker säkert att man kan ta tunnelbanan från Solna centrum en hållplats. Men om man kommer till Solna centrum med buss så går man helt enkelt inte ner och väntar på tunnelbanan för den sista biten. Lika ogärna som man byter från tunnelbana till buss för den biten. Byten tar tid. Fast det har ju aldrig trafikplanerare och förståsigpåare velat begripa.

Det här eländet har varit så här i fyra månader. Kanske för alltid? Man kanske tycker att bor man på en så taskig plats som Västra skogen så får man väl skylla sig själv och gå i ur och skur. Man borde ha kunnat lösa det om vilja hade funnits att ha en fungerande tillgänglighet. Men det är väl enklast att bara strunta i problemet. Det är säkert ingen politiker varken hos SL eller Solna stad som drabbas.