(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Korkat beslut att stänga den kristna förskolan den 10 april:

Det finns faktiskt snälla gubbar och gummor i kyrkorådet som vill ha förskolan Lammet kvar. Vi i oppositionen (M, C och KR) har under en längre tid kämpat mot den i vårt tycke helt vansinniga nedläggningen av Lammet. Vi har reserverat oss mot alla beslut att lägga ner Lammet.

Församlingshuset renoverades 2002 och bara att bila ur golvet i nedersta planet kostade mer än en miljon kr. Sedan specialanpassades lokalen för att uppfylla alla de krav som ställs på en modern förskola. Lammet invigdes med stor glädje av kyrkorådets ordförande Jörgen Silén, som nu står bakom nedläggningsbeslutet. Förskolan blev snabbt mycket omtyckt och det kändes som att hela församlingshuset sjöd av liv. Lammet kom att kallas för församlingens flaggskepp och visades med stolthet upp för besökare. Barn och föräldrar var mycket nöjda.

Även inom (S) finns delade meningar om nedläggningen. Göran Lindgren, ordförande i kyrkofullmäktige och 1:e vice ordförande i kyrkorådet och ersättare i beredningsutskottet, lämnade (S) i protest när beslutet togs i kyrkofullmäktige.

Vinner vi kyrkovalet 2013 kommer förskolan Lammet att öppnas igen.