(rubrik saknas)

Vi vet alla att det är bra för miljön att resa kollektivt – med buss, pendeltåg och tunnelbana. Men när man har varit inne i Stockholm för ett kulturellt besök på konsert, teater eller bio inser man att det inte alltid är lätt att leva miljövänligt.

Måndagkvällens konsert på Konserthuset slutade omkring klockan 22.20. Tack vare närheten till t-banan hann vi något stressade lagom upp på perrongen till Bålstatågets avgång 22.43.

Nästa etapp med buss 547 var betydligt värre. En av oss förflyttar sig med två kryckor på grund av bruten fot. Tåget kom till Jakobsberg klockan 23.03 där sista bussens avgångstid är 23.09. För att hinna måste man stressa fram på perrongen, nedför trapporna och genom passagen till busstationen och sedan till den mest avlägsna utgången för buss 547.

För en person utan rörelsehinder är dessa fem–sex minuter i minsta laget och med kryckor nästan omöjligt. Hustrun sprang i förväg för att hålla bussen och vi lyckades komma med. Den brutna foten blev inte bättre av detta.

Alternativet att fara till Kallhäll där transportsträckan mellan tåg och buss är kortare, är helt uteslutet en vardagkväll eftersom sista bussen går därifrån redan kl 22.39.

För att få en fungerande resa måste man tydligen lämna konserten, teatern eller bion redan efter halva tiden eller tyvärr flytta från Järfälla.

Skärpning SL! Vi behöver flera kvällsturer. Egen bil till stationen är omöjligt då det inte säkert finns lediga P-platser och är emot miljömålet!

HH

Foto: Åsa Sommarström