(rubrik saknas)

Stort tack till all personal på Jordbrogården för den härliga sommaravslutningen. Det är med stolthet och glädje man som förälder får se alla ungdomar uppträda i sång och dansnummer. Vi fick även möjlighet att titta på de dvd som man spelat in. Här snackar vi om tjejer och killar som både kan och vill.

I den här verksamheten ser man alla och får alla att delta på sina villkor. Underbart. Efter en kväll med det här gänget går man hem med en speciell känsla.

Tack till all personal som är så engagerad och ger våra ungdomar möjligheten att utvecklas. Det är också en verksamhet som man i hela länet talar om hur bra den är. Man kommer på studiebesök både från länet och övriga delar av landet.

Det är därför med sorg i hjärtat man ser våra politiker sätta ett pris på ungdomarna och tala om valfrihet. Ingen av de föräldrar jag talat med efterfrågar något annat alternativ. Vilken valfrihet talar vi om? Jag kan inte välja den befintliga i kommunal regi för den möjligheten tar man bort. I stället halverar man pengen per ungdom och anser tydligen att annan utförare kan bedriva samma verksamhet men till en betydligt lägre kostnad. Visst, kvällsverksamhet är inte lagstadgad men samtidigt har våra ungdomar enligt lag rätt till samma fritid som alla andra. Men det är tydligen lättare att slå på de som redan har det kämpigt.

Vilka intressenter som tar över vet jag inte men som skattebetalare tycker jag att det är under all kritik när man tillåter stora bolag att föra över vinsterna i skatteparadis i stället för att låta pengarna gå tillbaka in i verksamheten. Vet inte hur väl det rimmar med att Haninge ska bli kommunsveriges bästa arbetsgivare och ha medborgarnas väl i fokus.

Medborgardialog tycks inte gälla för våra ungdomar. Ingen har pratat med dem eller med oss föräldrar. Det vore ju trevligt om beslutande politiker faktiskt tog sig tid att bjuda in våra ungdomar och oss föräldrar till en dialog om framtiden.

Men än en gång tack till all underbar personal.

Jordbrogården låter alla delta på lika villkor