(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Jag har väntat länge nog på ett nytt Mörby Centrum” den 12 juni.

Jag blev ganska irriterad när jag läste moderatpolitikern Carina Erlandssons insändare.

Hon verkar inte vara så insatt i anledningarna till att tre butiker valt att stänga samtidigt i Mörby Centrum. Det har inget att göra med att det inte byggts nytt centrum ännu. Största orsaken är att hyresvärden Diligentia redan nu höjer hyrorna rejält, trots att inget gjorts för att till exempel förbättra luftkvaliteten (som många butiksägare stött på om).

En annan anledning till att båda klädbutikerna stängt är att de har haft det mycket tufft att konkurrera med butikerna inne i stan, dit de flesta Danderydskvinnorna åker för att handla. Trots många kunder och jättebra utbud har det varit en svår balansgång, som tippat över när hyran höjdes.

Jag blir förbannad när man försöker plocka en kommunalpolitisk poäng utav butiksstängningarna. Kunde butikerna inte överleva NU, hur ska de då klara av det sen när de nya centrum-hyrorna kommer? Vilken blir nästa affär att stänga, av samma anledningar som ovan?

Planen för nya Mörby Centrum är att det ska bli ungefär dubbelt så stort som det är i dag. Jag undrar bara – hur långt har man egentligen tänkt? Vilka butiker ska fylla centrum? Vilka kan överleva?

Smått oroad Kevingebo