(rubrik saknas)

I puberteten utvecklas kroppen mycket och då behöver man extra mycket sömn. I flera skolor börjar man för tidigt och då orkar eleverna inte att jobba, det är dåligt för eleverna och lärarna.

Om man inte får tillräckligt med sömn så utvecklas inte kroppen som den ska. Det gäller inte bara i skolan utan i hem också, föräldrarna väcker sina barn för tidigt. Det är viktigt att få tillräckligt med sömn så att man är pigg när man vaknar och har tillräckligt med energi för att jobba i skolan. Om ungdomar får mindre sömn så blir de inte motiverade att gå till skolan och kanske bara stannar hemma därför att de är trötta. Utan sömn kan man klara sig en skoldag men det man lär sig glömmer man dagen efter.

Man kan tycka att ungdomarna borde gå och lägga sig tidigare, men man borde få vara vaken lite längre så att man kan vara med vänner och kolla över läxorna en gång. Det är självklart att ungdomar borde få tillräckligt med sömn men det är inte alltid så I flera hem och skolor. Föräldrar, rektorer, och lärare borde ändra på tiderna då ungdomar ska gå upp.

Alfred Söderström