(rubrik saknas)

Enligt Botkyrka kommun så ska det ta tre månader att utreda om en person ska få äldreboende eller inte. Nu har det gått fem månader sedan vi ansökte om detta, men när man ringer till kommunen för att prata med handläggare så är de på möte eller borta resten av dagen.

Lämnar man ett meddelande så ringer de aldrig upp i alla fall. Hur långt ska man behöva gå för att få ett svar? Ska man bosätta sig utanför Gröna huset för att få kontakt med dem? Måste man klara sig med enbart hemtjänsten när man blir äldre och har funktionshinder och inte kan göra något själv? Jag säger inte att alla är dåliga men de flesta verkar tro att ”brukarna” larmar för att jävlas. Man har fått beviljat från biståndshandläggare om den hjälp man behöver men det bryr sig inte personalen om. De gör ju som de vill ändå. Pratar man med chefen så ska det fixas men det händer ju ingenting.

Vissa menar att ”du har ju blöja, du kan ju kissa i den”. Är det detta våra äldre ska få höra när de larmar för att få hjälp till toaletten?

Den generationen som är över 65+ har redan svårt att be om hjälp, inte blir det bättre om man får sådana kommentarer.

Nä, fy tusan för att bli gammal i dagens läge, hoppas det blir bättre till den dagen jag är där. Jag känner mig arg, ledsen och besviken.

Anhörig