ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Caremaägare och Nordeachefer får lyxbostäder. Medans vi ungdomar ska knäböja och hoppa av glädje om vi får en deltids- eller visstidsanställning. Vi ungdomar lever i en tid av akut bostadsbrist och massarbetslöshet.

För att lösa bostadskrisen behövs det byggas 35 000–40 000 nya lägenheter per år. Regeringen har byggt en procent av de utlovade studentlägenheterna och har tagit bort det statliga stödet för byggandet av nya lägenheter medans 250 000 ungdomar är bostadslösa.

Bryr sig regeringen om ungdomarna alls?

Välfärden har blivit en marknad där riskapitalister från hela världen kan komma till Sverige och köpa sig en vårdcentral eller ett sjukhus och ta ut vinst på vår beskostnad. Carema och Attendo, det finns många exempel på hur det blir när man ser vinsten man kan ta ut och inte människan. Det är detta vi ungdomar ska växa upp till.

Vi går från regeringens politiskt byggda misär till riskapitalisternas marknad där vi ska behandlas som marknadsvaror för att direktörerna ska kunna köpa lyxbåtar i skatteparadis. Vi är generation otrygg.