(rubrik saknas)

Omkring klockan 04.30 natten mellan den 10 och 11 juni vaknade jag och gick ut i köket för att dricka vatten.

Jag upptäckte då att någon mixtrade med luckan till min brevlåda och stack in sina fingrar. Jag frågade vem det var och fick svaret att de sökte någon Johan eller liknande.

Jag frågade också hur de kommit in eftersom vi har porttelefon, men fick inget vettigt svar och talade då om att jag tänkte ringa polisen.

Tydligen blev de rädda och försvann. Jag ringde mycket riktigt polisen med förhoppning att de skulle göra en anteckning som kunde vara bra att ha i händelse av att någon annan också fått besök. De verkade inte särskilt intresserade.

Det visade sig sedan att minst tre till i min uppgång hade fått påhälsning och i ett fall hade de gått in och stulit både plånbok och smycken. Med facit i hand kan jag ångra att jag inte avvaktade för att se vad som skulle hända och samtidigt ringt polisen som kanske hade haft mer intresse om det varit ett pågående brott.

Det är lätt att vara efterklok. Man är ganska skärrad efter ett sådant här uppvaknande.

Jag vill uppmana alla som eventuellt råkar ut för samma sak att hålla huvudet kallt och ringa polisen utan att inkräktarna märker något. Då kanske det finns en liten chans att stoppa eländet.Barbro