ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Det var inte en speciell nyanserad bild som insändarskribenten ”Kosmopolit” skrev som svar till Haningekonstnärerna den 10 januari. Livet är inte svart eller vitt utan går i många nyanser. Givetvis ska det finnas plats för både amatörer och professionella konstnärer i Haninge kulturhus. Självklart ska konsten spegla mångfalden och influenser ifrån andra kulturer och länder. Men det ena utesluter väl inte det andra? ”Kulturhuset är till för oss Haningebor” säger man i insändaren. Just det. Självklart då också för konstnärer i Haninge.

Vi har många duktiga konstnärer här i kommunen. Detta kan ju inte vara ett ”särintresse” för just Haningekonstnärerna. Jag vet att det finns många Haningebor som ibland undrar varför utställningarna i kulturhuset är lite ”knepiga”. Det ska det också vara – det är ju konstens signum. Jovisst – konsten ska beröra och få oss att reflektera. Men detta betyder inte att vi alltid måste ha konst utifrån. Haningekonstnärerna måste väl, i rimlighetens namn, kunna ha flera utställningar i Kulturhuset? Jag vet folk som varit till Orsa kommuns kulturhus för att titta på en utställning med Leif Larsson och Lisa Trevid (Hon en mycket känd skulpturkonstnär). De är Haningebor och aktiva inom Haningekonstnärerna. Så populära är de, men Orsa ligger ju i Dalarna?

Har vi konstnärer som får ställa ut i kulturhuset så kommer publiken. Det här vet vi. Så har vi också detta, att vi ligger (för) nära Stockholm och där finns det ett otroligt utbud. Visst ska vi i Haninge kunna njuta av olika konstformer och utställningar, men inte hela tiden på bekostnad av våra egna konstnärer. Jag är övertygad om att våra kulturpolitiker är kloka i denna fråga!

Haningekonstnärer ger publik till kulturhuset