(rubrik saknas)

Jag bor 100 meter från två dagis. Vad jag ser varje morgon och kväll är en balett med bilar som kör fram och tillbaka till förskolorna för att lämna och hämta sina barn. Föräldrarna i bilarna verkar vara omedvetna om att det är en 30-väg de kör på – inte en 50-väg eller en 70-väg som vissa tror.

När jag ser på ansiktsutrycket på dessa föräldrar är det tydligt att det är en kamp om tiden för dem om att komma så snabbt som möjligt för att spendera så lite tid som möjligt på dagiset. Men att de ska överskrida hastighetsgränserna för att köra vidare till arbetet, får mig att reflektera över att dessa föräldrar inte har någon respekt för barnfamiljerna som bor på vägen till dagiset.

Om jag räknar upp mina barn och mina grannar så har vi tillsammans sju barn som riskerar att springa ut på vägen utan att bilarna får en chans att bromsa in. Låt oss hoppas att det inte behövs en olycka för att ändra föräldrars beteende bakom ratten. Jag skulle vilja be förskolepersonalen om att hjälpa oss boende att ändra detta beteende – ett enkelt sätt är att be alla föräldrar att köra hemifrån och från arbetet fem minuter tidigare. Då blir alla mindre stressade och man kan njuta av att köra bilen.

Förälder på Vedettvägen