ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Väsby Melodifestival hjälper inte min dotter” den 24 januari.

En engagerad pappa har omsorg om sin dotter som inte får den meningsfulla fritid som hon så väl behöver och önskar. Naturligtvis vill vi inom politiken att alla ska få det innehåll i sin fritid som man önskar. En del vill sjunga schlager och andra vill göra något annat.

Det som vi har sett och som vi nu är på god väg att rätta till är att det finns Väsbybor som av olika skäl har svårt att få sin fritid meningsfull eftersom man inte känner sig välkommen till de aktiviteter som erbjuds via kommunen och föreningslivet.

Å andra sidan finns det aktiviteter inom kommunen och föreningslivet som gärna vill öppna sig för personer som har extra svårt att själva ta initiativ till fritidssysselsättning. Detta är inget nytt, men nu har social- och äldrenämnden och kultur- och fritidsnämnden gått ihop för att tillsammans finansiera en permanent tjänst som fritidssamordnare.

Den person som nu har detta jobb kommer att börja jobba den 1 mars. Hennes uppgift blir bland annat att vara länken mellan personer som behöver hjälp med att hitta till aktiviteter och de föreningar eller liknande som erbjuder dessa. Allt för att fler ska känna att man får den fritid som vill ha.

Maria Fälth (KD) ordförande i social- och äldrenämnden Upplands Väsby

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.