(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”De vuxna stod och lät mobbaren bara gå på” den 9 oktober:

Du 12-åriga tjej ska ha tack för att du delade med dig. Tack för att du berättade hur du mår. Tack för att du gett andra i din situation hopp, tack för att kanske någon vuxen började tänka efter.

Du har helt rätt i att det är de vuxna som har förstört för dig, du har förlorat förtroendet för dem och det kommer inte tillbaka lätt. Men just för att du vågade berätta är jag säker på att du kommer att förbättra din dåliga självkänsla. Du är toppen, det ska du veta!

Jag känner igen din situation, har upplevt liknande själv i min uppväxt, men jag lät mig inte knäckas. Jag hade bra föräldrar och gick från mobbningsoffer till snarare ”everybody’s darling” i vuxen ålder. Jag inbillar mig inget trots detta, jag vet hur snart det kan vara borta. Men jag vill ge dig mod för ditt liv. Du är bara tolv år och hanterade situationen bättre än alla de där vuxna. Skam över dem.

Ytterligare ett stort tack och grattis till dig. Vore du min dotter skulle jag vara jättestolt över dig. Vore jag mobbad, skulle du ge mig mod!