(rubrik saknas)

Blir förskräckt av allt skräp som ligger ute i vår närmiljö, godispapper, chipspåsar, kaffemuggar och allsköns annat skräp. Passerar vid min promenad bland annat en vårdcentral och har tagit som min uppgift att bland annat ta rätt på de blåa skoskydd som man förmodligen glömt ta av och vid upptäckt släpper där man står. Tycker inte de passar bland nu blommande vitsippor och violer.

Går sedan med skräpet till närmaste papperskorg och kan då konstatera att den är överfull och även nästa, som dessutom är så fylld till bredden att skräp hamnat på marken nedanför. Har vi inte längre råd i vår kommun att städa och regelbundet tömma papperskorgarna?

Nedsmutsningen och nedskräpningen tycker jag ökat på senare år. Dessutom innebär överfulla papperskorgar risk för att skatorna får tag i skräpet och drar omkring det. Skärpning, var rädd om vår närmiljö, så att den blir trivsam att vistas i för alla.

Besökte i höstas Berlin, en storstad med cirka 3 miljoner invånare, alltså betydligt fler invånare än Stockholm med kranskommuner.Rent och snyggt på gator och torg och i tunnelbanan var det välstädat och inga överfulla papperskorgar!

”Städtanten”