(rubrik saknas)

Föreningen Djurhjälpen är en ideell förening som driver ett katthem i Vaxholm. Vi finns till för att hjälpa katter i nöd, som far illa och som ingen bryr sig om. Vi tar ofta emot djur som är övergivna och skadade och vi ger den vård och rehabilitering som de behöver.

Hos oss åtnjuter katterna den respekt och värdighet de förtjänar och det avspeglas i välmående katter på katthemmet. När katterna är redo söker vi nya hem åt dem. Då får de hem där de kan få ett fortsatt värdigt liv och kärlek.

Nu på våren och sommaren har vi bråda dagar. Vi får in olika larm om kringströvande, hungriga, magra, dräktiga katter och kattungar som har fötts ute. Vi kan inte hjälpa alla och försöker därför samarbeta med andra katthem i länet.

Vi vill uppmärksamma er läsare på att noga tänka efter innan ni skaffar en katt eller ett annat djur. Har du för avsikt att på bästa sätt ta hand om detta djur? Har du ett toppenhem att erbjuda? Låt inte oss ta hand om den katt som du slänger ut. Ta fullt ansvar hela vägen och livet igenom för det djur du skaffat.

De katter som föds och lever ute i det fria far mycket illa. Det finns mycket vi kan göra och behovet av hjälp och insatser är oändligt stort! Mycket av de problem vi ser är skapade av oss människor. Hjälp oss att ändra på det!

Det här kan du göra:

1) Ta hand om det djur du skaffat.

2) Hjälp oss, med att vara till exempel volontär eller genom att upplåta ditt hem som journhem.

Alla vi i Föreningen Djurhjälpen