(rubrik saknas)

Fysiska aktiviteter förlänger livet och håller oss friska långt upp i åldrarna. Mattcurling är en utmärkt friskvårdsaktivitet och blir en lönsam affär för både samhället och individen med mindre behov av sjukvård. Lagen i mattcurling består ofta av både kvinnor och män och styrka har ingen betydelse i detta spel.

Så varför finns ingen hall för mattcurling i Farsta? Mattcurling sprider sig som en löpeld över landet, men här i Stockholmstrakten har det gått förhållandevis trögt. Bristen på hallar och tider i de centrala delarna av stan har bromsat upp utvecklingen här. Men i kranskommunerna har pensionärsföreningarna SPF och PRO startat upp regelbundna träningstillfällen för sina medlemmar. Flera av dem har nu spelat i minst ett par år i sina föreningars regi.

Därför var det extra roligt att PRO i Skogås tog initiativet och inbjöd till en turnering för oss intresserade i söderort.

Vi var åtta fyramannalag som möttes. Vi från Farsta tyckte nog att det var extra roligt, för vi vann faktiskt turneringen, och fick ett fint vandringspris med oss hem.

Mattcurling är här för att stanna och för att vi i Farsta ska kunna bli fler som utövar sporten så måste vi snarast möjligt få tillgång till tider i en hall i Farsta, för i dag är restiden till Tyresö via Gullmarsplan nästan en och en halv timme, tur och retur. Vi vill ha en hall nu!