(rubrik saknas)

I brevlådan hamnar var och varannan vecka glansiga propagandablad i fyrfärgstryck från Tullingepartiet. (Här finns resurser). Villaägarna med sina ponderosatomter med sjöutsikt vill bli av med de fattiga norra delarna av kommunen för att sänka skatten och utöka vinkällaren.

Men inga argument varför Botkyrka ska delas, bara kravet att vi ska rösta för en delning och på enfrågepartiet Tullingepartiet. Det lilla uns av samvete man har kvar är i bästa fall orsaken till att man inte vill argumentera för sin sak; man skäms helt enkelt för sina skamliga, segregerande motiv och för sin girighet och egoism.

I Riksten är utbyggnaden i full gång med 2 500 bostäder som slutmål. Men så gott som alla dessa är tätt sammanpackade villor och bara ett 50-tal är hyreslägenheter. Det är Svea RIKAS lag som gäller här.

Profitkvoten är inte tillräckligt hög för att bygga de hyreslägenheter som det är ett sådant skriande behov av från alla bostadslösa. Men man är i kommun och statsledning inte heller ute efter att tillfredställa allmänhetens behov, utan här är det Mammon som styr. De som har ska varda givet, och allmännyttan säljas ut. Det måste löna sig att vara rik, med ett rikt utbud att välja mellan. Frihet och liberalism. Möjligheterna och friheten att sova under Paris broar är lika både för fattiga och rika, bostadslösa eller villaägare, gammal som ung. Det är jämlikhet.

På ett möte med politiker och boende menade några att hyreslägenheterna inte bör bli för många i Riksten därför att det för med sig att fattiga människor med problem flyttar in som drar ner hela områdets värde och attraktion. Jag undrar varför man i Riksten rev det stängsel som omgärdade hela det gamla flygfältet F18? Man kunde haft kvar detta, plus vaktkuren vid ingången med en bajonettförsedd nitisk gubbe inuti som med bajonetten i högsta hugg försvarar det ”gated community” man gärna vill ha kvar Riksten.

Till skydd mot hyresgäster och annat löst pack som söker tak över huvudet.

Anders Ferm