ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Årstafältet är en helig ko” den 31 januari:

Bäste Robert Lindström. Endera är du helt oinformerad om verkligheten eller också är du ”välinformerad” och försöker slå blå dunster i läsarna. För det första var Årstaborna avskilda från Årstafältet under decennier av den stinkande trafikleden ”Årstalänken” som betydde att det var med livet som insats som naturområdet beträddes. För det andra, när Södra länken öppnades och ”Årstalänken” togs bort, och naturområdet Årstafältet blev tillgängligt, då var landskapsparken DP 93045 (som beslutades med block­överskridande enhet i stadshuset) kompensation för all den bostadsförtätning som befolkningen i Årsta och Östberga hade gott med på.

Därför var det ett politiskt svek när först S-majoriteten före 2006 fattade beslut om att bygga på den del av Årstafältet som den nedlagda Årstalänken upptog. Sedan ett ännu större politiskt svek mot överenskommelsen DP 93045, när Alliansmajoriteten efter 2006 utlyste arkitekttävling för bebyggelse av hela fältet.

För det tredje handlar det om en naturdestruktiv, odemokratisk politik där varenda kvarvarande grönområde inom Stockholms kommungräns är hotad av exploatering.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.