(rubrik saknas)

Jag hade ärende i Hallunda centrum. Vid hissen inne i centrum stod en man och en kvinna och höll i en äldre dam med rollator. Eftersom de såg lite hjälplösa ut frågade jag om de behövde min hjälp.

Kvinnan som stod bredvid förklarade att damen med rollatorn just blivit avsläppt av färdtjänst vid fel hiss. I stället för att köra henne till entrén utanför vårdcentralen, som hon bad om, hade han ställt av henne i en hiss en trappa ner i andra änden av centrum.

Tydligen lyssnade han inte när kvinnan sa var hon ville bli avsläppt. Hur är det möjligt att en chaufför kan göra på det viset med en hjälplös människa?

Damen bad oss köra henne sittandes på rollatorn till vårdcentralen. Jag tyckte det lät riskabelt och bestämde mig för att springa upp till vårdcentralen och be någon komma med en rullstol. Det var lunchstängt. Vi kom då överens om att ändå göra ett försök att skjutsa damen sittandes på rullatorn.

Med gemensamma krafter lyckades vi sakta men säkert få damen genom centrum, in i rätt hiss och upp till vårdcentralen, som alldeles lägligt hade öppnat igen. Väl där förklarade vi situationen och en sköterska fick snabbt fram en rullstol att placera damen i.

Jag förklarade och hon blev omedelbart omhändertagen.

Personalen på vårdcentralen ska ha en stor eloge. Men hur kan en färdtjänstförare lämna en gammal, hjälplös kvinna ensam i en hiss och sedan bara åka därifrån? MBJ