(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Alla gnäller på hundägare” den 26 juni:

Hej alla läsare, som svar på insändaren vill jag dels kommentera att det inte är hunden man gnäller på, utan ägaren så att säga. Det är på grund av alla de som saknar respekt och vett som det har blivit på det här viset.

Många som blir anfallna av hundar är kanske inte direkt rädda för dem, utan vill bara inte bli slickade i ansiktet eller få tassavtryck på kläderna. Trevligt när hunden nyss gjort en klutt på gräsmattan och sitter därefter med huvudet mellan benen. Jag skulle då rakt inte vilja ha den tungan i mitt ansikte.

Alltför många människor som går ut med hund ”glömmer” att plocka upp skitkorvar. Hur mysigt är det på en skala egentligen? Det är äckligt att när man går ut från sin bostad få se en riktig bamsing ligga där utanför porten.

Andra kan faktisk bli jagade och bitna av hundar, vilket har hänt oss i familjen. Hundägaren gick inte att tala med för hunden var ju så snäll och fin så och skulle naturligtvis aldrig göra något sådant.

Men jag håller med insändarskribenten om att vi måste kunna samsas. Det innebär att alla bör ta hand om och vara på sig och sitt.

Låt inte hundar springa fritt och skälla i till exempel bostadsområden och ta framför allt upp efter hunden!

Tvåbarnspappan